Že poznate najpomembnejše prednosti organske kozmetike?

Narava pogosto zelo dobro ve, kaj potrebujemo, da ostanemo zdravi in mladostni. To je mogoče trditi tudi za nego kože. Tako je razveseljivo, da vse več ljudi odkriva prednosti organske kozmetike, ki temelji na naravnih, ekološko pridelanih sestavinah. Kaj pa vi? So izdelki, ki jih uporabljate trenutno, zares najboljše, kar lahko ponudite svoji koži?

Spodbuda, ne potuha za kožo

Še vedno je precej razširjeno prepričanje, da lahko pridejo prednosti organske kozmetike zares do izraza le pri ljudeh, katerih koža je relativno neproblematična, v primeru specifičnih težav pa so potrebni agresivnejši izdelki. Vendar pa to ne bi moglo biti dlje od resnice. Pogosto je namreč prav uporaba izdelkov, polnih sintetičnih sestavin, kriva, da se težave s kožo le poslabšujejo. Obenem pa je lahko težava tudi to, da postane koža skorajda odvisna od teh sestavin, ki jih potrebuje vedno več, saj sama ni več zmožna vzpostavljanja ravnovesja. Med najpomembnejše prednosti tako sodi to, da spodbudi kožo k temu, da opravlja naloge, ki jih od nje pričakujemo. Takšni tako spodbujajo kožo k optimalnemu izločanju maščob, posledično pa vaša koža ne bo niti presuha niti premastna. Postopoma pride tudi odprave težav, kot so akne oziroma pogosto pojavljanje mozoljčkov, močno razširjene in zamašene pore ter pretirana občutljivost kože na zunanje vplive.

Ne le prijazna do kože, ampak tudi do vašega zdravja

Številnih prednosti organske kozmetike pa ne bo občutila zgolj vaša koža, ampak boste z uporabo tovrstnih izdelkov naredili tudi nekaj dobrega za svoje zdravje nasploh. Izbira (certificiranih) izdelkov, ki so narejeni pretežno iz naravnih sestavin, ki so bile pridelane v skladu z ekološkimi standardi, namreč pomeni, da se izognete številnim potencialno škodljivim snovem, ki bi jih sicer koža absorbirala, kar bi nato negativno vplivalo na celotni organizem. Med te snovi med drugim sodijo umetna barvila in dišave, naftni derivati, formaldehid, mnogi konzervansi, sulfati, silikoni in gensko spremenjeni organizmi.

Preizkusite organsko kozmetiko na lastni koži

Čas je, da na lastni koži, in to povsem dobesedno, preizkusite vse koristi zares kakovostnih in varnih negovalnih izdelkov. Izdelki znamke Essentiq so pri tem zagotovo ena najboljših izbir, saj dokazano vsebujejo natančno tisto, kar vaša koža potrebuje za to, da ostane lepa in zdrava. Po drugi strani pa ne vsebujejo snovi, ki bi lahko škodovale koži ali zdravju.