Peanut butter

Telesu moramo zagotoviti veliko različnih hranilnih snovi, s pomočjo katerih bo svoje funkcije lažje opravljalo.  Med njimi so tudi maščobe. Seveda pa je pomembno, da je vse v zmernih količinah in ne pretiravamo s prekomernim vnosom. Če želimo telesu nuditi zdravo maščobo, je lahko Peanut butter odlična izbira.

Arašidovo maslo, ki je hkrati tudi odličen in okusen prigrizek, se je izkazalo tudi za telesu prijazno maščobo. Uporabljamo ga lahko kot namaz ali pa dodatek k sadju. Hkrati je tudi odličen vir beljakovin. Pomembno je, da izberemo ekološko predelano arašidovo maslo, ki je brez dodatkov soli in sladkorja. Izkazalo se je tudi odlično pri zmanjševanju izčrpanosti in utrujenosti.

Je hranljiv izdelek, katerega lahko uživamo katerikoli del dneva in pomaga pri rasti zelo pomembnih mišic. Poleg vira beljakovin, pa je tudi odličen vir magnezija, kateri ohranja zdrave kosti. Kombinacija, ki je hkrati zdrava in tudi okusna je zagotovo odlična izbira. Super tekstura in visoka vsebnost prehranskih vlaknin, je primerna za vse, ki skrbijo za zdrav življenjski slog. Maslo je primerno tudi za vegane in vegeterijance.

Koristne maščobe in beljakovine lahko torej nadomestimo tudi s Peanut butter, ki je odličnega naravnega okusa in se dobro poda v razne jedi ali pa kar na žlico. Pomaga pri vzdrževanju normalne ravni holesterola, ki je vsekakor med pogostimi težavami veliko posameznikov in posameznic. Dobro učinkuje na pridobivanje čiste mišične mase in splošno dobro počutje. Kakor pri vseh živilih je pomembno tudi pri arašidovem maslu, da ga uživamo v zmernih količinah. Razmerje med omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami je v arašidovem maslu naravnost idealno. Tako zagotavlja vse potrebne esencialne maščobe.

Velikokrat lahko sicer telesu škodljive snovi, katere pa vseeno potrebuje, nadomestimo z bolj naravnimi in telesu prijaznimi. Sem sodi tudi arašidovo maslo, ki je pri nas postalo zelo priljubljeno sploh v zadnjih letih, odkar smo zdravemu načinu življenja dali nekaj več prednosti in mu namenili več pozornosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *