Odškodnina

Vse okrog nas lahko predstavlja določeno nevarnost, če le imamo »čudno srečo«. Tudi slika, ki visi nad našo glavo, ali pa nedolžna televizija na steni. Ko se usedemo v avto in se peljemo, niti ne pomislimo, da bomo morda že v naslednjem ovinku trčili v drug avto, žival, steber ali karkoli drugega. Na koncu pa vsi upamo, da je materialna škoda majhna, vsekakor pa je na prvem mestu zdravje. In takrat pomislimo, da je morda upravičena tudi odškodnina.

Vsako leto zavarujemo avtomobil za določen znesek, odvisno od tega, kakšen avtomobil vozimo, kaj želimo zavarovati in še vse ostale podrobnosti. Ne glede na to, ali se nesreča pripeti in smo upravičeni do odškodnine, ker smo oškodovani ali pa ni bilo nobene potrebe po uveljavljanju odškodnine, ta znesek ostane zavarovalnici.

Dodatno morda zavarujemo tudi sebe za primere raznih nezgod. To je znesek, katerega dejansko pozabimo in smo pripravljeni na strošek vsako leto ali celo mesec, odvisno od dogovora. Običajno plačujemo mesečno rento za osebna zavarovanja in enkratno ali po obrokih za avtomobilska zavarovanja. Seveda smo zadovoljni, če nam ni potrebno uveljavljati odškodnine in vlagati raznih zahtevkov za odškodnino. Pa vendar, če se nam zgodi in smo upravičeni, je seveda smiselno, da odškodnino tudi uveljavljamo.

Velikokrat pa je za razne vloge potrebno oddati tudi razne listine, ki dokazujejo določeno stanje in situacije. Na podlagi teh lahko tudi prejmemo odškodnino v skladu s kriterijem točkovanja. Kolikšen bo znesek, je seveda odvisno od vseh okoliščin in dejavnikov, ki se upoštevajo pri izračunu odškodnine. Da je odškodnina pravična in zanesljivo najvišja, pa se lahko obrnemo tudi na strokovne službe, katere se ukvarjajo zgolj s tem in lahko na podlagi izkušenj ter znanja namesto nas izterjajo najvišjo možno odškodnino za določen primer nezgode.

Kakorkoli, prometna nesreča ali nezgoda kako drugače in s tem povezano zavarovanje nam daje pravico, da vložimo zahtevek za odškodnino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *