Menopavza – olajšajte si jo

Menopavza je prav posebno obdobje, za marsikatero žensko pa je to obdobje tudi polno neprijetnost. Utrujenost, kopičenje kilogramov, pretirano potenje in vročinski valovi, glavoboli in številni drugi telesni pojavi so razlog za to, da gre za obdobje, ki ga marsikatera ženska pričakuje s strahom. Vendar pa je to obdobje možno tudi olajšati – in to na naraven način!

menopavza pri ženskah
Menopavza – Holistic.si

Poskrbite zase in za svoje telo

Menopavza se v veliko milejši obliki kaže pri tistih, ki redno skrbijo za vsakodnevno rekreacijo. Ta je vsekakor zelo pomembna, pri čemer je marsikdaj dovolj že vsakodnevni sprehod, če pa poskrbimo še za kakšne druge aktivnosti in telovadbo, pa je to še bolje.

Med aktivnostmi, ki lahko izboljšajo naše počutje, pa je recimo tudi plavanje. Poleg same fizične aktivnosti pa je zelo pomembno tudi, kaj jemo, oziroma tudi to, česa ne jemo – kateri hrani se je bolje izogniti, saj lahko naše težave le še poveča. Tudi s prehrano si namreč lahko olajšamo marsikatero težavo, uravnamo težo in poskrbimo za boljše počutje.

Dodatno pa je pomemben tudi dovolj velik vnos tekočine. Na to nikar ne pozabite, saj ta še kako vpliva na naše počutje. Včasih mislimo, da smo lačni, a smo samo žejni, zato je vedno pametno najprej malo popiti. S tem lahko premagate napade lakote in bolje nadzorujete svojo težo. Hkrati pa se vedno splača nekaj popiti tudi takrat, ko se pojavi glavobol – tudi do njega namreč lahko pride zato, ker naše telo nima dovolj tekočine.

Menopavza in prehranski dodatki

Kateri prehranski dodatki nam lahko pomagajo pri težavah, ki jih prenaša menopavza? Kako si z njimi lahko pomagate pri težavah? Kot že rečeno, je prehrana zelo pomembna pri lajšanju različnih težav, če pri tem upoštevamo to, kaj prehrana vsebuje in se trudimo z njo v telo vnesti snovi, ki blažijo hormonske spremembe, pa bomo s tem zagotovo naredili veliko za svoje počutje.

Enak vpliv na naše telo pa imajo tudi različni prehranski dodatki, ki prav tako lahko pomagajo. Pri tem je na voljo pestra izbira različnih možnosti, zato je treba natančno preučiti, kakšni so njihovi učinki oziroma kateri med njimi bi bil najbolj primeren za vas.