Linijsko odvodnjavanje meteorne vode

kanalice za odvodnju oborinskih voda
Kanalice za odvodnju oborinskih voda – Hauraton.hr

Na poljih, travnikih in drugih podobnih površinah lahko meteorna oziroma odpadna voda običajno nemoteno odteče v zemljo oziroma tla. Na površinah, ki so prekrite z asfaltom, tlakovane ali kako drugače urejene, pa to ni mogoče. V takšnem primeru je treba poskrbeti za točkovno ali linijsko odvodnjavanje meteorne vode. Pri prvem se v ta namen uporabljajo različni odtočni jaški, pri drugim pa kanalete, na katerih se odpadna voda bolje razporedi in tako hitreje odteče. Prav zaradi tega oziroma zaradi svoje velike učinkovitosti kanalete postajajo vedno bolj priljubljene.

Primernost za prav vse površine

Linijsko odvodnjavanje meteorne vode je primerno za zelo raznolike površine oziroma se ga lahko uporabi praktično kjerkoli. Pri tem je pomembno le, da se pred načrtovanjem sistema dobro razmisli o tem, kako zmogljiv mora biti ta, pa tudi o obremenjenosti same površine. Če je namreč neka površina zelo obremenjena s prometom ali težkimi vozili, mehanizacijo itd., mora biti sistem zasnovan tako, da to lahko prenese. Zaradi tega je zelo pomembno, iz kakšnega materiala je narejen in kako ta material prenaša različne obremenitve.

Poleg tega pa je seveda pomembno tudi to, kako je material odporen na različne zunanje dejavnike. Treba je razmisliti, kako prenaša ne le izpostavljenosti vremenskim dejavnikom in spremembam temperature, ampak tudi recimo soli za posipanje cest, ki lahko določene materiale poškoduje oziroma vpliva na spremembo njihovega videza. Poleg same funkcionalnosti je tudi ta namreč vsekakor pomemben, saj bo tako površina lepše urejena. Sistem pa seveda tudi ne sme biti moteč za uporabnike določene površine, zato mora biti zasnovan čim bolj neopazno.

Izberite Hauraton!

Če iščete rešitev za linijsko odvodnjavanje meteorne vode, se vam splača pogledati program izdelkov podjetja Hauraton. Njihovi izdelki so namreč izredno kakovostni, predvsem pa funkcionalni. Odlikuje jih zelo dolga življenjska doba ter visoka odpornost, kar lahko potrdijo z različnimi testi in ustreznostjo različnim standardom. Predvsem pa zanje velja, da za vsako težavo ali površino lahko najdejo ustrezno rešitev, saj so te pri njih oblikovane v skladu s potrebami uporabnikov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *